.gif)
Duurzaam wonen in een gezonde, natuurinclusieve leefomgeving
Bij Opmaat Wonen ontwikkelen we toekomstbestendige leefomgevingen waarin duurzaamheid, gezondheid en sociale verbinding centraal staan. Onze missie? Het creëren van woonwijken die niet alleen energiezuinig en comfortabel zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere leefstijl en een groenere planeet.

Duurzaam wonen
Toekomstbestendig wonen door kwalitatief, comfortabel en energiezuinig te bouwen
Duurzaam wonen gaat verder dan energie besparen. Het draait om comfort, betaalbaarheid en een slim omgaan met grondstoffen. Bij Opmaat Wonen ontwikkelen we woningen die bijdragen aan een lagere ecologische voetafdruk en lagere woonlasten. Dat doen we door gebruik te maken van biobased en circulaire materialen en met energiezuinige en innovatieve technologieën voor een gezond binnenklimaat. Daarmee is duurzaam wonen aantrekkelijk voor bewoners en gemeenten en vormt de ruggengraat van een duurzame wijk.
Waarom kiezen voor duurzaam wonen?
- Lagere energiekosten dankzij hoge energieprestaties
- Meer wooncomfort en gezonder binnenklimaat
- Minder CO₂-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk

Gezonde leefomgeving
Ruimte, natuur en welzijn in de buitenruimte
Wij geloven dat een woning pas echt waardevol is als deze deel uitmaakt van een gezonde leefomgeving. Daarom ontwikkelen we buurten waarin gezondheid, welzijn en leefkwaliteit de basis vormen. Groene buurten, met ruimte voor bewegen, ontmoeten en biodiversiteit. Denk aan wandelroutes, een autoluwe opzet, natuurlijke speelplekken, waterberging en luchtzuiverende groenstructuren. De inrichting van de openbare ruimte is klimaatadaptief en natuurinclusief.
Bij Opmaat Wonen kijken we verder dan de woning alleen: we bouwen wijken waar mensen zich echt thuis voelen. Benieuwd naar onze visie op gezonde leefomgevingen?
Lees meer over gezonde leefomgevingen
Sociale verbinding
Een vitale wijk met ruimte voor ontmoeting
Voor ons is een vitale wijk meer dan duurzaam en groen, het is een plek waar mensen zich verbonden voelen met elkaar en hun omgeving. We creëren buurten die uitnodigen tot ontmoeting. Denk aan slimme plekken om elkaar informeel tegen te komen, natuurlijke erfafscheidingen, gedeelde functies en een opzet die sociaal contact stimuleert zonder dwingend te zijn. Zo ontstaat een eigentijdse, levendige wijk waar samenleven natuurlijk ontstaat. Met positieve invloed op mentale gezondheid en welzijn van de bewoners.
Benieuwd naar de kansen voor sociale verbinding?
Samenwerking met Wageningen University & Research
Om de nieuwste inzichten en innovaties op het gebied van natuurinclusief bouwen te integreren, werken wij samen met Wageningen University & Research binnen de Publiek-Private Samenwerking (PPS) van de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel (KIA-LWV). Deze samenwerking stelt ons in staat om wetenschap en praktijk te combineren, waardoor onze bouwprojecten niet alleen duurzaam, maar ook toekomstbestendig zijn.
Samenwerken?
Wil jij ook bijdragen aan de toekomst van duurzaam wonen? Neem contact met ons op en ontdek hoe we samen impact kunnen maken!
